Rotorklipper til løsning af mange forskellige græsslåningsopgaver

En rotorklipper er mulig at benytte sig af i forbindelse med løsning af en helt masse forskellige græsslåningsopgaver, hvilket er gældende for vejkanter, græsplæner, parker, skovarealer og meget andet. I alle disse tilfælde kan opgaven med græsslåning blive meget omstændig, såfremt man blot har en plæneklipper til rådighed, og dennes kraft rækker heller ikke altid til at kunne slå græsset på steder, hvor en rotorklipper let kan holde bevoksningen nede. Dette kommer som et resultat af, at der i de nævnte steder ofte vokser en hel del forskellige andre planter end blot græs, hvilket eksempelvis kunne være tidsler, brændenælder og lignende, der kan være kraftige og svære for plæneklipperen at håndtere.

Arbejdsbredden varierer fra model til model

Når man skal have erhvervet sig en ny rotorklipper, er der dog en del forskellige ting, man skal være opmærksom på, således man finder frem til den rette variant. Dette kunne eksempelvis være arbejdsbredden, der fås mellem 120 cm og 240 cm, og her skal man være opmærksom på, hvad rotorklipperen skal benyttes til. Skal man slå græsset på større arealer, kan det være en fordel med en større model, således opgaven kan håndteres hurtigere, end den kan med en mindre model. Her skal man dog også være opmærksom på, at oliebehovet for en større model vil være en smule højere end ved en mindre model, mens en større model ligeledes vil kræve en større ydeevne fra traktoren. Her kan det så være en fordel at have undersøgt, om hvorvidt den traktor, man har til rådighed, er i stand til at drive rotorklipperens knive.

Hydraulisk rotorklipper til traktor eller rotorklipper til ATV

Det er dog ikke blot i forhold til traktorer, man skal være opmærksom på dette, da det også er muligt at få rotorklippere til minilæsser og ATV, hvilket kan være en fordel, såfremt man ikke har en traktor. En rotorklipper til minilæsseren er hydraulisk og kan monteres på minilæsseren, mens en rotorklipper til en ATV kan spændes efter på en krog. Her skal man dog også være opmærksom på, hvor meget kraft rotorklipperen kræver i forhold til den kraft, den givne minilæsser eller ATV er i stand til at yde. Dette er gældende for ATV og minilæsser såvel som for traktorer, da det er meget hårdt ved maskinerne, hvis man har en rotorklipper, der kræver mere ydeevne, end maskinen er i stand til at give. Ved køb af rotorklipper til minilæsser og ATV kan det også være en fordel at være opmærksom på at få valgt den rette arbejdsbredde, der skal afstemmes med de krav, ønsker og behov, man end måtte have, og den ydeevne, maskinen kan lægge kapere. Find din nye rotorklipper til traktor her.