Komplet guide: Sådan finder du det bedste SMS lån

I Danmark findes der rigtigt mange forskellige lånetilbud, hvis du ønsker at tage et SMS lån. Det er let at blive forvirret, og det fører desværre til, at rigtig mange låntagere vælger et lån, der er for dyrt. Her i artiklen kan du blive klogere på, hvordan du finder det bedste SMS lån til dine behov.

Hvor meget har du brug for at låne?

Først og fremmest skal du finde du af, hvor meget du har behov for at låne. Hvis du for eksempel skal tage et SMS lån til en rejse, så vil du helt sikkert have en klar formodning om, hvad prisen ender med. Det gør sig gældende, hvis du skal have nyt køkken eller en ny mobiltelefon. Det kan hurtigt blive dyrt at låne for mange eller for lidt penge. Låner du for mange penge, skal du nemlig betale renter af penge, som du jo ikke skulle bruge. Låner du omvendt for lidt og bliver nødt til at låne igen, skal du betale stiftelsesgebyr 2 gange.

Tag et SMS lån på baggrund af et budget

Når du ved, hvor mange penge du gerne vil låne, skal du lave et budget. Et budget giver dig nemlig dit rådighedsbeløb. Dit rådighedsbeløb er de penge, du har tilbage efter alle dine omkostninger, er betalt. I princippet er det de penge, du har til at afdrage på lånet. Når du laver et budget, er du bedre klædt på til, at du skal vælge de månedlige afdrag på et potentielt lån.

Vælger du en kort løbetid, skal du betale et højt beløb tilbage hver måned. Den korte løbetid er billigere, fordi du ikke skal betale så mange renter. Det skal du på et SMS lån med lang løbetid. Selvom det er fristende at vælge den korte tid for at få et billigere SMS lån, skal du være meget påpasselig. Kan du ikke betale de månedlige afdrag, kommer der flere gebyr og renter på dit lån.

Sammenlign SMS lån

Sidste trin i guiden til at finde det bedste SMS lån er at sammenligne flere forskellige mobillån. Der kan nemlig være enorm forskel i priserne på de forskellige lån. Det er heldigvis gratis og uforpligtende at udfylde en låneansøgning, og derfor kan du ansøge alle de steder du vil. Det giver dig den fordel, at du kan sammenligne de nøjagtige vilkår med hinanden, og den vej igennem finde et godt SMS lån, der passer til din økonomi. Når du sammenligner SMS lån, bør du kigge på følgende parametre:

  • ÅOP (De årlige omkostninger i procent. Indeholder både renter og gebyrer).
  • Tilbagebetaling (Det samlede beløb, der skal betales tilbage).
  • Løbetid (Hvor hurtigt lånet skal betales tilbage).
  • Gebyr (Renten er ikke den eneste udgift ved et SMS lån. Tit er der oprettelsesgebyr, administrationsgebyr og så videre).
  • Renten (Renten er naturligvis vigtig at kigge på. Få gerne et indtryk af, hvordan renters rente bliver, før du godkender låneaftalen).