iPhone X får forsalget af iPhone 8 til at virke skuffende

Apple har for nyligt meldt ud, at de udkommer med hele tre nye iPhones – iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X. Produktionen af iPhone X, også kaldet iPhone 10, skyldes, at det er 10 år siden, Apple udkom med deres første iPhone på markedet. Af denne grund fungerer iPhone X’en som en jubilæumstelefon, som markerer 10 års innovation og udvikling med Apple på markedet. Jubilæumstelefonen er dog noget dyrere end iPhone 8 og iPhone 8 Plus, og derfor skulle man tro, at salget af iPhone 8 og iPhone 8 Plus ville være det højeste, og at disse to telefoner derfor ville være de to mest populære af produkterne. Dette er dog ikke tilfældet, da forsalget af iPhone 8 er markant mindre end tidligere forsalg.

iPhone 8 fås med relativ kort ventetid

Normalvis vælter det ind med ordrer, når forsalget starter for nye iPhones. Hvis ikke man forudbestiller sin nye iPhone, men blot venter indtil den forhandles i butikkerne, kan der ofte gå flere måneder, før man vil modtage sit nye køb – ofte kan der også gå en måneds tid, selvom en forudbestilling er lavet. Sådan ser det dog ikke ud til at være med iPhone 8. P.t. er det muligt at få en iPhone 8 blot 4-11 dage efter, den officielt er udkommet i butikkerne. Dette er altså markant kortere ventetid end tidligere udgivelser.

Ses der globalt på salget af iPhone 8 og iPhone 8 Plus, viser det sig, at samme er gældende i andre lande. Ventetiden er op til fire dage længere i nogle lande, mens ventetiden er endnu kortere end i Danmark. Det er altså ikke kun danskerne, der ikke viser den samme interesse i iPhone 8 som tidligere iPhones.

Mange venter på at få fingrene i iPhone X

Nogle vil måske tro, at det faldende antal forudbestillinger af iPhone 8 skyldes, at telefonen ikke er så god, innovativ og nytænkende som tidligere iPhones. Dette er dog ikke tilfældet. KGI Securities, et analysefirma, hævder, at de skuffende tal for iPhone 8 simpelthen skyldes, at folk i stedet venter med at købe en ny iPhone, indtil jubilæumstelefonen kommer på markedet. Med iPhone X følger også større forandringer, da denne telefon har en større skærm, som går helt ud til kanten, ingen Hjem-knap, Face ID, Animojis og en lang række andre opgraderede funktioner. Selvom denne model er en del dyrere end iPhone 8, vil folk altså med glæde betale den ekstra iphone x pris samt vente de ekstra dage med at modtage deres nye telefon.

Det bliver svært at få fat i en iPhone X

Den store interesse for iPhone X’en betyder også, at det bliver svært at anskaffe sig en. Skærmen på denne telefon er OLED, og denne produktion står Samsung Display bag. Når der kun er denne ene leverandør af skærmene, betyder det altså, at antallet af producerede skærme ikke går så hurtigt som ellers, og med den store efterspørgsel på telefonen, kan dette godt blive en udfordring. Hvis du derfor er blandt de mange Apple-fans, som glæder sig umenneskeligt til at få den avancerede og nyskabende telefon i dine hænder, bør du indstille dig på at vente i et godt stykke tid.