How to: Skab vækst i virksomhedens omsætning og indtjening

Der kan være mange gode grunde til at kende sine kunders købsadfærd, ikke alene på den baggrund, at det kan være med til at videreudvikle butikkens kampagner og produktplaceringer, men det kan også skabe en større omsætning og hermed indtjening for virksomheden. Hvordan finder man så frem til kundernes forskellige købsadfærd, og hvordan kan det i sidste ende få virksomheden til at vækste? Det kigger vi nærmere på her.

En persontæller er grundlag for øgede salg og indtjening

Persontælling er relevant i forbindelse med indsamling af data fra salg, markedsføring og arbejdsstrategien. Har man en effektiv og korrekt persontæller, kan det være grundlag for et øgede salg og en vækstende virksomhed.
Torvehallerne i København har blandt andre haft stor succes med persontælling fra Motivas, der hjælper dem med at indsamle data for de mange besøgende, og den kundestrøm og adfærd, der hver dag er til stede.

Fordele ved en persontæller

En persontæller har mange fordele, og som udgangspunkt kan den måle kundestrømmen og såkaldte ”hot zones” i butikken, så virksomheden har mulighed for at indsamle data på kundens adfærd inde i selve butikken.

Den kan registrere, hvornår en kunde ankommer i forretningen, og hvornår vedkommende igen forlader butikken. Det kan give virksomheden et billede af de mange besøgende, og i hvilke tidsrum, der er flest kunder. På den måde er det også lettere for den ansvarlige at lave en vagtplan, hvor der skal flere medarbejdere på arbejde i den såkaldte ”rush hour”, og virksomheden bruger dermed sine lønkroner optimalt.

Derudover kan en persontæller, ved hjælp af kamera og infrarød sensor, dele kundestrømmen op i henholdsvis køn og alder, og dermed få en segmentering og et kendskab til, hvilke produkter, der er mest populære ved de forskellige målgrupper.