Er el løbehjulet fremtidens transportmiddel?

El løbehjulet har i de sidste par måneder virkeligt gjort sit fremtog på de danske gader. Med en forsøgsordning er det i sandhed blevet cementeret, hvor populært dette transportmiddel er blandt både unge og gamle.

Men er det bare en ny, smart dille, som vi har set med så mange andre muligheder – eller er det i virkeligheden et transportmiddel, vi kommer til at se mere til? Se nogle af argumenterne for, hvorfor vi måske kommer til at se mere til el løbehjulet, nedenfor!

Vi har fået en masse lovgivning

Det er blevet klart meget hurtigt, at man fra regeringens side er klar på, at el løbehjulene er her for at blive.

Man har nemlig fået sat i gang med en stor mængde lovgivning, som skal sikre, at der bliver kørt forsvarligt på løbehjulene. Blandt andet inkluderer dette samme regler som for cykler samt detaljerede tekniske regler, der skal overholdes.
Dette siger altså noget om, at man fra regeringens side er forberedt på, at det elektriske løbehjul kunne finde på at blive fast inventar på de danske gader.

Det er småt og praktisk

I dag er der ikke særligt mange af os, som har brug for bil, især ikke, hvis vi bor inde i de store byer. Men nogle gange er det et spørgsmål om, hvordan man lige kommer hen til, hvor man skal – og hvor hurtigt.

El løbehjulet er smart, fordi det er småt og praktisk for dig, som bor i de store byer, og som bare skal fra A til B. Det minder om en cykel, men kan være lidt lettere, fordi det ikke kræver så megen trampen.

Ingen ny tilvænning

Segways og hoverboards ser vi stadig derude, men slet ikke i den grad, som vi ser det elektriske løbehjul.
Og det kan have noget at gøre med, at el løbehjulet er en størrelse, som de fleste af os kender. Det er ikke ukendt at køre rundt på et løbehjul, og vi kan genkende det fra meget andet. Du har garanteret set videoer af unge såvel som gamle på hoverboards og Segways, der vælter rundt, fordi de ikke kan finde ud af at styre det. Det problem står man ikke med, når vi snakker løbehjul.

Elektricitet er stadig vejen frem

Når det kommer til transport, så er der intet så bæredygtigt som vores to ben – men elektricitet kommer tæt på.

Især i Danmark, der vil vi rigtigt gerne være grønne og gøre noget godt for miljøet. Det betyder selvfølgelig, at vi kommer til at vælge nogle af de transportmidler, som aktivt er med til at promovere end grøn livsstil.
Her kan et el løbehjul netop være en måde, hvor man kan have praktisk og relativt hurtig transport, på op til 20 km i timen, uden at man skal til at svine miljøet til. For mange af de mere miljøvenlige danskere kan det altså signalere noget meget stærkt. Hvem ved, måske bliver el løbehjulet tegn på en større revolutionen indenfor transport ved hjælp af elektricitet?