De kunstige farvestoffer i vores ferie

Det er denne tid af året igen! Farverige konfekt rammer på hylderne, og sandsynligvis dine børn, som min, tigger om at købe disse farverige sukker bomber, hver gang du går ind i butikken. Det er sådan en konstant kamp at jeg forsøge enhver mulig måde ikke at tage min kun lidt critters shopping med mig.

Men Misforstå mig ikke. Jeg er alle for børn at have sjov og nyder ferien, vi husker alle voksende med. Emballerede candy behandler omkring denne tid af året af er en af dem.

Jeg ved, jeg skrev om i sidste år, men det er værd at gentage. Mit problem, foruden overskydende sukker, er mængden af mad farvestoffer forbruges. Det er bare ikke godt. Og mens du kan argumentere for, at en lille mængde af farvede slik for en kort varighed af året er uskadelige, jeg vil gerne overtale dig ellers. Kunstige farver er et problem, og de er langt mere udbredt og vidtrækkende end du tror.

Udover Halloween slik, der mad farvestoffer bruges i mange produkter, rettet mod vores børn. Et par eksempler kan nævnes boxed makaroni og ost, yoghurt, korn, jello, frostings og endda nogle snack kiks. Vores børn spiser disse tilsætningsstoffer hele året med en pludselig spike omkring Halloween tid.

Hvorfor skal vi pleje? For én, de er helt unødvendigt, og det eneste formål med dem er at sælge flere produkt… til dine børn. For det andet, de er oprettet fra kemikalier afledt af råolie.

For det tredje, og måske vigtigst, de kan have skadelige sundhedsvirkninger på de små kroppe af vores børn. Forhåbentlig frynsegoder, ørerne lidt.

En 2012 meta-analyse på undersøgelser relateret til kunstige farver og hyperaktivitet hos børn fundet en positiv sammenhæng, hvilket betyder at mad farvestoffer var forbundet med over-aktiv adfærd. I 2007, selv før denne, en undersøgelse i Det Forenede Kongerige viste en stigning i hyperaktivitet hos børn indtager kunstige farver, hvilket fik regeringen at kræve mærkning og advarsler på produkter. Baseret på lignende undersøgelser, har Norge og Østrig forbudt dem helt.

Derudover har nyere forskning vist, at kunstige farver kan øge risikoen for fødevarefølsomheder og utæt tarm. Yikes! Hvordan du beder? Nå, viser sig at farvestoffer til levnedsmidler, når i fordøjelseskanalen, binde op nogle af dine fordøjelsesenzymer, nemlig trypsin, som derefter hæmmer nedbrydningen af proteiner. Disse større proteiner ender i tyndtarmen ufordøjet, udløse betændelse, som derefter ophidser tarmene og sætter scenen for immunforsvaret til at overreagere til fødevarer. Du øger også risikoen for malabsorption og andre forhold relateret til utæt tarm (dårlig fordøjelse, body ømhed, eksem, neurologiske problemer, osv). Ikke godt for vores børn.

Personlig historie alarm. Min ene erfaring med den skadelige virkning af kunstige farver er relateret til nat rædsler. Dine børn nogensinde har en af dem? Åh er mand de ikke sjovt. Forestil dig din 2 år gamle skrigende midt om natten, øjne rullede tilbage i deres hoved, ikke selv helt vågen, og intet vil berolige ham. Det er skræmmende. Efter et par af disse skræmmende episoder spores vi den tilbage til en kilde. Hver gang han havde en slik med blå farvestof, aftenen en episode ville forekomme. Skåret ud af det blå farvestof, ingen mere nat rædsler. Jeg indse indeværende ikke er nat terror helbrede for alle, men mener om mad reaktioner i disse tilfælde. For os, heldigvis, det var et simpelt fix, og bagefter vi løst til at være mere agtpågivende om tilsætningsstoffer og konserveringsmidler i vores barns kost.

År, gør dine børn, og alles kid, en fordel ved ikke at distribuere slik ved hjælp af kunstige farver. Også søge din frysere, læse etiketter, og kassér eventuelle produkter, der bruger dem så godt.

Takket være det hårde arbejde af forskere og sundhed fortalere, er mange virksomheder begyndt at re formulere deres fødevarer. Du kan faktisk finde mange levedygtige alternativer, der vil være lige så usundt sugar-wise, men ikke overbelaste vores børn på kunstige farvestoffer. Tjekke Amazon, online økologisk købmænd som Thrive.com eller din lokale co-op. Endnu bedre, distribuere et par legetøj eller klistermærker i stedet.

Må ikke bekymre dig, Halloween vil stadig være sjovt og din lille engle vil ikke tænde i små djævle i processen. Held og lykke denne feriesæson!