Black friday – Spar massevis af kroner

Der bliver brugt rigtig mange penge på julegaver hvert eneste år. Hvert eneste år er vi på udkig efter gode tilbud, der kan bløde lidt op for en ellers stor udgift, som det ofte kan være, når der er jul. Heldigvis skete der det for godt tre år siden, at danske detailkæder adopterede den amerikanske shoppingdag, black friday. Fænomenet, der opstod tilbage i 1961 i den amerikanske by Philadelphia, “fejres” dagen efter Thanksgiving, som ligger den fjerde torsdag i november. Folk begyndte i stigende grad at tage fra arbejde om fredagen, så de kunne shoppe løs. Butikkerne havde gode tilbud, og der var derfor helt sort af mennesker. Deraf navnet. Nu siges det dog, at dagen har fået sit navn noget specielle navn, fordi det er den dag, hvor butikkerne vender butikkerne får plus i regnskabet og altså sorte tal på bundlinjen.

Kickstarter julesalget med store rabatter

Julesalget starter for alvor på black friday, hvor både fysiske butikker og webshops har gjort sig ekstra umage med at finde gode tilbud til godtfolket, der er på udkig efter store besparelser. Godt ⅔ af alle de fysiske butikker udbyder tilbud i forbindelse med dagen, og det er bestemt en dag, der kan mærkes på de rødglødende dankort, der bliver svinget i pendulfart. Sidste års omsætning på denne dato er den største handelsdag i vores historie, da danskerne shoppede for hele 1,98 mia. kroner. Det er 29% mere end året tidligere og 13% højere end den tidligere omsætningsrekord for en enkeltstående dag.

Mere fokus på forbrugerne på black Friday

Butikkerne er i langt højere grad gået i en retning af, at man har fokus på forbrugernes behov og ønsker. Der er måske mange, der har svært ved at betale for tingene lige her og nu, hvilket nogle butikker – især online – løser med delbetalinger over fx 6, 12 eller 24 måneder. På den måde sælger de stadig, og forbrugerne får de ønskede varer. Oveni er der rigtig gode tilbud at hente på black friday, da udbuddet er stort, og butikkerne konkurrerer om kunderne. Den billigste vinder ofte, da det mange gange er de samme varer. Så gør et rigtigt godt kup og spar masser af penge på dine julegaveindkøb. Det er blevet købers marked, og derfor gør butikkerne alt, hvad de kan for at lokke os forbrugere med de bedste tilbud på markedet. Gør de bedste køb på black Friday ved at finde en side der givet et godt overblik over hvilke butikker der fører black Friday tilbud, som fx http://www.blackfredagstilbud.dk.